Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Güçlerini TEMSA’nın geleceği için birleştirdiler

Güçlerini TEMSA’nın geleceği için birleştirdiler

Güçlerini TEMSA’nın geleceği için birleştirdiler

Temsa Ulasim Araçlari’nin Sabanci Holding ve PPF IndustryCo (Skoda Transportation ana ortagi) tarafindan satin alinmasi konusunda tüm resmi süreçler tamamlanirken 50 yildan uzun süredir Türk sanayisine hizmet eden TEMSA’da yeni yatirimlarin önü açildi.

TEMSA’nin yönetimi, yurt içi ve yurt disindaki ilgili otoritelerden alinan nihai onaylarin ardindan Sabanci Holding ve PPF Group ortakligina geçti. Küresel ölçekte yaklasik 50 milyar Euro’luk varligi yöneten PPF Group, ayni zamanda dünyanin önde gelen mühendislik ve sanayi sirketlerinden olan Skoda Transportation’in da ana ortagi konumunda bulunuyor. Sabanci Holding’in istiraki Exsa Export Sanayi Mamulleri Satis ve Arastirma A.S. ile PPF Group istiraki PPF IndustryCo. B.V. (PPF) arasinda atilan imzalarla birlikte, 50 yili askin süredir Türk sanayisine hizmet veren TEMSA, yeni ortaklik yapisiyla yeniden Türkiye ekonomisine kazandirilmis oldu.

TEMSA’DA YENI BIR DÖNEM BASLIYOR

Konuyla ilgili degerlendirmelerde bulunan Sabanci Holding CEO’su Cenk Alper, TEMSA’yi yeniden Türkiye ekonomisine kazandirmanin gurur ve mutlulugunu yasadiklarini ifade etti. Alper, “Sirketimizi geçen sene yurt disi menseili bir yatirim fonuna sattik, satis sonrasinda sirketin finansal durumuyla ilgili yasanan olumsuz gelismeler TEMSA’nin faaliyetlerini durdurmasina yol açti. Biz de dogdugumuz topraklar olan Adana’ya, ülkemize ve kendi yarattigimiz bu degerli markaya karsi olan sorumlulugumuzun geregince, sorunun çözümünde kalici bir rol üstlenmek istedik. Gelecekte TEMSA’ya yeni ufuklar da açabilecek bir is birligine imza attik. Bu süreci basariyla sonlandirmis olmaktan da son derece mutluyuz. Bu noktada, ilk günden bu yana çözümün parçasi olan; yapici tutumlariyla TEMSA’nin yeniden ülkemiz ekonomisine kazandirilmasina önemli katkilarda bulunan bankalarimiza da özellikle tesekkür etmek istiyoruz. Sabanci Toplulugu bildiginiz gibi her zaman dünya çapinda güçlü ortakliklarin altina imza atmis bir gruptur. Bu dogrultuda yeni ortakligimiz uluslararasi yatirimciya güven verecektir. Ülke ekonomisine katki saglanmasi bakimindan yeni is birligimizin piyasalara da moral olacagina inaniyoruz” dedi.

 
 
 


  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli